Οι μελαγχρωματικές κηλίδες είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί μεγάλο αριθμό γυναικών και ανδρών και επηρεάζει αισθητικά την εμφάνισή τους. Σχηματίζονται κυρίως σε περιοχές του δέρματος που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Πρόκειται για ανομοιογενείς εναποθέσεις μελανίνης στα πολύ επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας και οφείλονται κυρίως στην χρόνια και αθροιστική δράση του ήλιου, καθώς και σε κληρονομική προδιάθεση.

Με την πάροδο του χρόνου, συνήθως αυξάνονται σε μέγεθος, αλλά και σε αριθμό και επιδεινώνονται από τον ήλιο.

 • ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΑΓΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ;

  Η μέθοδος θεραπείας που θα εφαρμοσθεί εξαρτάται από την έκταση, τη διάρκεια εμφάνισης του προβλήματος, το βάθος των βλαβών στο δέρμα και το ατομικό ιστορικό του ασθενούς.

 • ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΑΓΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ;

  Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε το πιστοποιημένο για κηλίδες Palomar maxG laser όπως και χημικά peelings  διαφορετικής σύστασης και πυκνότητας , ανάλογα με το φωτότυπο του ασθενούς, τον αριθμό και το μέγεθος των βλαβών. Αμέσως μετά την εφαρμογή και για τις επόμενες 4-7 μέρες οι κηλίδες θα είναι πιο εμφανείς και σταδιακά θα αρχίσει η αποκατάστασή τους από υγιές, φρέσκο δέρμα.

 • ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ;

  Μην συγχέετε τις κηλίδες με το μέλασμα!!!! Άλλη βλάβη, άλλος τρόπος αντιμετώπισης, άλλη πρόγνωση.  .

  Το μοναδικό μέτρο που μπορείτε εσείς να πάρετε είναι η αποφυγή του ήλιου τις επικίνδυνες ώρες και η χρήση αντιηλιακού.

 •