Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί για το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τους «μαύρους κύκλους» γύρω από τα μάτια σας;

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δίνουν την εντύπωση ότι έχετε να κοιμηθείτε ημέρες και ότι η κούραση σας έχει καταβάλει.

 • ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ;

  Ως πιθανοί επιβαρυντικοί παράγοντες θεωρούνται:

  1.Το ιστορικό της οικογένειας

  Οι μαύροι κύκλοι είναι συχνά κληρονομικοί. Μερικές φορές είναι εκ γενετής,  σε πολλές γυναίκες με βαθουλωτές κόγχες ματιών δημιουργούνται σκιάσεις που δίνουν τη ψευδαίσθηση των μαύρων κύκλων, ή εξαιτίας παθολογικών καταστάσεων, όπως παχυσαρκία, παθήσεις ενδοκρινών αδένων, προβλήματα αλλεργικής φύσεως κ.τ.λ.

  2.Οι αλλεργίες

  Όταν ο οργανισμός καταπολεμά ένα αλλεργιογόνο, οι φλέβες κάτω από τα μάτια διαστέλλονται και παίρνουν πιο σκούρο χρώμα.

 • ΠΩΣ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΤEOSYAL REDENSITY ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ;

  Η έγχυση του συγκεκριμένου υαλουρονικού οξέος γύρω από τα μάτια, λόγω της εξαιρετικής του σύνθεσης, διορθώνει τους μαύρους κύκλους γιατί έχει την ιδιότητα λόγω του υδρόφιλου χαρακτήρα του υλικού να συγκεντρώνει νερό και να ενυδατώνει βαθιά την περιοχή.

  Επίσης το μοναδικό αυτό υλικό διορθώνει τις λεπτές γραμμές της περιοχής κάτω από τα μάτια και αναπληρώνει τον χαμένο όγκο στην γραμμή των δακρύων που πολλές φορές φαίνεται σα σκιά, χωρίς απαραίτητα να είναι μαύρος κύκλος.

 • ΠΟΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΧΥΣΗΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ;

  Με την ατραμαυτική μικροκάνουλα TSK η εφαρμογή του redensity γίνεται ατραυματικά στην περιοχή των ματιών ,λόγω της ελαστικότητας και της αμβλείας άκρης της σε σχέση με τις βελόνες.

  Με τον τρόπο αυτό εξαφανίζεται ο κίνδυνος εμφάνισης μελανιών και οιδήματος και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ομοιόμορφο σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο των τσιμπημάτων με βελόνα.

 • ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;

  Οι  «σακούλες κάτω από τα μάτια»

  Αν οι σακούλες δεν είναι έντονες αλλά είναι εμφανή τα κανάλια των δακρύων τότε η προσεκτική τοποθέτηση του κατάλληλου υαλουρονικού οξέος είναι η καλύτερη λύση , έτσι ώστε να καλυφθεί η «δακρυϊκή λεκάνη».

  Αν υπάρχει λοιπόν χαλαρό σκούρο δέρμα τότε τα LASER, οι RF ραδιοσυχνότητες και η μεσοθεραπεία ματιών μόνα τους ή σε συνδυασμό είναι πολύ αποτελεσματικά όπλα.

  Η βλεφαροπλαστική είναι μια καλή λύση για τις βαρύτερες περιπτώσεις.

 • ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΟΙΔΗΜΑ ΣΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ;

  Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, γίνεται οιδηματώδες όταν υπόκειται σε επιβαρύνσεις όπως οι εποχικές αλλεργίες, οι ρινικές λοιμώξεις, το κλάμα, η κατακράτηση υγρών εξαιτίας της υπέρτασης ή η διατροφή με τρόφιμα υψηλά σε περιεκτικότητα σε αλάτι.

  Η βαρύτητα είναι παράγοντας που συνεισφέρει στη δημιουργία οιδήματος κάτω από τα μάτια.

  Ο ύπνος μπρούμυτα ή στο πλευρό μπορεί να ενθαρρύνει τα υγρά να συσσωρεύονται στη περιοχή κάτω από τα μάτια.

  Η ενδεδειγμένη στάση είναι ανάσκελα με ένα επιπρόσθετο μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι.

  Επίσης καλό είναι να μη τρίβετε τα μάτια σας, να μη πηγαίνετε για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ, και να χρησιμοποιείτε απαλό υλικό για το ντεμακιγιάζ.

  Οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει τη περιοχή των ματιών μπορεί να συνεισφέρει στη συσσώρευση υγρών και άρα σε πρήξιμο.

  Επίσης, το οίδημα κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας άλλης πάθησης, ειδικά αν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια εμφανιστεί ξαφνικά. Θυρεοειδοπάθειες, καρδιοαγγειακά ή προβλήματα στα νεφρά είναι μερικές από τις αιτίες που προκαλούν κατακράτηση υγρών κάτω από τα μάτια.

 • ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ;

  Μην πιστεύετε στις μονοθεραπείες για τους μαύρους κύκλους. Συχνά απαιτείται συνδυασμός θεραπειών και οπωσδήποτε συντήρηση.

  Προσοχή: Η βλεφαροπλαστική βελτιώνει τις “σακούλες” αλλά όχι το σκούρο χρώμα.