Η βρεφική ακμή είναι η εμφάνιση ακμοειδούς εξανθήματος σε βρέφη άνω των 3 μηνών. Σε αντίθεση με την νεογνική ακμή που συνήθως υποχωρεί αυτόματα , η βρεφική ακμή έχει μακροχρόνια πορεία.

  • ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΒΡΕΦΙΚΗ ΑΚΜΗ;

    Η ακμή προκύπτει από μια διαταραχή της κερατινοποιήσης των τριχικών θυλάκων κατά την οποία το κερατινώδες υλικό γίνεται πυκνότερο και αποφράσσει την έκκριση του σμήγματος. Η διαταραχή αυτή σε συνδυασμό με την επίδραση ορμονών (ανδρογόνων ) καθώς και μικροβίων (propionibacterium acnes), σε άτομα με κατάλληλο γενετικό υπόστρωμα, οδηγεί σε υπερπαραγωγή σμήγματος,άσηπτη φλεγμονή και σαν επακόλουθο απόφραξη του τριχικού θυλάκου με σμήγμα.

  • ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΒΡΕΦΙΚΗ ΑΚΜΗ;

    Εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο, στο στήθος και στην πλάτη του βρέφους και χαρακτηρίζεται από ερυθρές βλατίδες, φλύκταινες και φαγέσωρες. Η πορεία είναι συνήθως μακροχρόνια και τα βρέφη αυτά θα εμφανίσουν ακμή και στην εφηβεία τους.

  • ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΡΕΦΙΚΗ ΑΚΜΗ;

    Η θεραπεία περιλαμβάνει μόνο τοπική εφαρμογή διαφόρων κρεμών που θα αποφασίσει ο δερματολόγος σας , με βάση την κλινική εικόνα και φυσικά το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.

  •