Το lifting με νήματα PDO είναι μία εντελώς καινούρια και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Τα νήματα σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο.

 • Από τι υλικό κατασκευάζονται τα νήματα;

  Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone). Το PDO είναι ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό και έχει χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται στην χειρουργική για πάρα πολλά έτη για συρραφή τραυμάτων. Τα νήματα PDO ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοαπορροφήσιμα.

 • Ποιές είναι οι σωστές ενδείξεις για την εφαρμογή τους;

  Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις περιπτώσεις που το δέρμα χρειάζεται υποστήριξη και σύσφιξη. Εφαρμόζεται συχνότερα μετά την ηλικία των 30 ετών, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, σε περιπτώσεις μικρής αλλά και μεγάλης χαλάρωσης.

 • Η τοποθέτησή τους γίνεται στο χώρο του ιατρείου ή χρειάζεται χειρουργείο;

  Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς τομές και αναισθησία. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της , το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί. Η τεχνική στηρίζεται στην ενίσχυση του δέρματος με τη δημιουργία ενός πλέγματος κάτω από αυτό και στην ‘’ ανύψωση ‘’ των πεσμένων περιοχών του προσώπου και του σώματος. Τα νήματα τοποθετούνται είτε οριζόντια είτε κάθετα είτε σε πλέγμα ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής.

 • Ποιές είναι οι θέσεις που εφαρμόζονται στο πρόσωπο;

  Στο πρόσωπο, τα νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο οβάλ του προσώπου και στις παρειές, γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο, στις ρινοπαρειακές και στις γωνίες του στόματος, ενώ δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

 • Ποιές είναι οι θέσεις που εφαρμόζονται στο σώμα;

  Στο σώμα, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής, επιλέγονται νήματα διαφόρων μεγεθών και δυνατοτήτων. Συχνότερα, εφαρμόζονται στην κοιλιά για σύσφιξη και λιποδιάλυση, επίσης στο εσωτερικό των μηρών, στα γόνατα, στα μπράτσα αλλά και στους γλουτούς ,τόσο για ανόρθωση όσο και για όγκο.

 • Πονάει η διαδικασία; Πόσο διαρκεί;

  Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Γίνεται μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου της βελόνας. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες είναι άμεση.

 • Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;

  Όσον αφορά τις πιθανές επιπλοκές μπορούν να παρατηρηθούν τοπικά φαινόμενα πχ εκχυμώσεις (μελανιές), όπως σε όλες τις ενέσιμες θεραπείες, που υποχωρούν σε διάστημα λίγων ημερών.

 • Πότε βλέπουμε τα αποτελέσματά τους και πόσο διαρκούν;

  Τα αποτελέσματα του lifting με νήματα PDO είναι ορατά αμέσως χάρη στην μηχανική των νημάτων. Ωστόσο βελτιώνονται ακόμη περισσότερο μέρα με την ημέρα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή του νήματος ο οργανισμός αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό.

  Το υλικό εξαφανίζεται σε 6-18 μήνες και αντικαθίσταται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη. Το αποτέλεσμα διαρκεί 12-18 μήνες , χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης , που είναι υπέυθυνο για την σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

 • Μπορούμε να συνδυάσουμε άλλες θεραπείες με τα νήματα PDO;

  Στις περιοχές που έχουμε εφαρμόσει τα νήματα μπορούμε να εγχύσουμε επίσης συμπληρωματικά υαλουρονικό οξύ όπως επίσης έχουν και εξαιρετικά αποτελέσματα όταν συνδυάζονται με ραδιοσυχνότητες Coccon για την ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου.