Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συχνή μορφή κακοήθους επιθηλιακής νεοπλασίας του δέρματος. Εμφανίζεται σε άτομα άνω των 40 ετών αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε νεαρούς ενήλικες οι οποίοι παρουσιάζουν ανοσοκαταστολή οποιασδήποτε αιτιολογίας. Σχετίζεται με την γήρανση της επιδερμίδας και την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

  • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΕΠΙΘΗΛΙΩΜΑΤΟΣ;

    Πρόκειται για μία βλατίδα συχνότερα , ερυθρού ή καφέ χρώματος με ατροφικό κέντρο, ευρυαγγείες και μικροοζώδη όχθο. Συχνά όμως αναπτύσσεται ως οζίδιο ή παρουσιάζει διαβρώσεις αλλά και έλκος.

  • ΠΟΙΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΕΠΙΘΗΛΙΩΜΑΤΟΣ; ;

    Η θεραπεία εκλογής είναι για τις περισσότερες περιπτώσεις η χειρουργική αφαίρεση του όγκου. Ο δερματολόγος σας θα σας προτείνει την καλύτερη δυνατή θεραπεία με βάση τη θέση αλλά και την κλινική εικόνα του όγκου ώστε να μην υπάρξει υποτροπή, να γίνει πλήρης ίαση και το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Εναλλακτικές θεραπείες είναι η κρυοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία, η χρήση ιμικουιμόδης (aldara) αλλά και η συστηματική χορήγηση ρετινοειδών ειδικά σε πολλαπλές βλάβες.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΤΡΟΠΕΣ;

    Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα παρουσιάζει υποτροπές είτε τον πρώτο χρόνο είτε κυρίως αργότερα. Οι υποτροπές είναι πιο συχνές σε βλάβες μεγάλου μεγέθους και κυρίως όταν εντοπίζονται στο πρόσωπο.

  •