Ήλιος & βιταμίνη D

Πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας και οι δύο.

Πώς μπορούμε όμως να τα έχουμε εξίσου σε επάρκεια χωρίς βλάβη του δέρματος και χωρίς έλλειψη θρεπτικών ουσιών?

Η δερματολόγος της mydermaclinic Dr Χριστιάννα Ρεπούση εξηγεί πώς!
Όταν η επιδερμίδα εκτίθεται στο φως του ήλιου, παράγει βιταμίνη D. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UVB) αλληλεπιδρούν με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται 7-DHC στο δέρμα, μετατρέποντάς τη σε βιταμίνη D3, τη δραστική μορφή της βιταμίνης D. Και όλοι χρειαζόμαστε τη βιταμίνη D γιατί ευθύνεται για την υγεία των οστών μας.

Τα οφέλη της βιταμίνης D στον οργανισμό
Η βιταμίνη D ή αλλιώς «βιταμίνη του ηλίου» είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη με πρωταγωνιστικό ρόλο στην επαρκή διατήρηση της αρχιτεκτονικής των οστών και τη φυσιολογική ομοιοστασία του ασβεστίου. Ρυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από το γαστρεντερικό σύστημα, τον μεταβολισμό του ασβεστίου των οστών και την καλή λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος. Οι άνθρωποι με ανεπάρκεια στη βιταμίνη D υποφέρουν από μυϊκούς και οστικούς πόνους και παρουσιάζουν μυϊκή αδυναμία. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μειώνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου, η ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε βραδύτερη ανάπτυξη των οστών και εξασθενημένη οστική δομή, αυξάνοντας τον κίνδυνο σκελετικών παραμορφώσεων, οστεοπόρωσης και καταγμάτων. 

Η αντηλιακή προστασία ΔΕΝ οδηγεί σε ανεπάρκεια βιταμίνης D !!!
Τα αντηλιακά υψηλής αντοχής SPF έχουν σχεδιαστεί για να φιλτράρουν το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας UVB, καθώς η βλάβη από UVB είναι η κύρια αιτία εγκαύματος και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Τα μήκη κύματος UVB συμβαίνουν να είναι τα συγκεκριμένα μήκη κύματος που ενεργοποιούν την παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα.

Το πρόβλημα ξεκινάει, όταν πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι η χρήση αντηλιακών ή άλλων μορφών προστασίας από τον ήλιο (καπέλα, γυαλιά ηλίου), οδηγεί σε ανεπάρκεια βιταμίνης D και ότι ο καλύτερος τρόπος να αποκτηθεί επαρκής ποσότητα βιταμίνης από τον οργανισμό είναι μέσω έκθεσης της επιδερμίδας στον ήλιο χωρίς προστασία. Πράγμα που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για το δέρμα και να οδηγήσει σε μια ολόκληρη σειρά άλλων σοβαρότερων προβλημάτων, όπως καρκίνο του δέρματος.

Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία και μελέτες για την καταστροφική επίδραση της έκθεσης της επιδερμίδας στον ήλιο χωρίς προστασία. Έχει αποδειχθεί ότι το υπεριώδες (UV) φως του ήλιου καταστρέφει το κυτταρικό DNA του δέρματος, δημιουργώντας γενετικές μεταλλάξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος.

Αντιθέτως, μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγράφει μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η καθημερινή χρήση αντιηλιακών οδηγεί σε ανεπάρκεια βιταμίνης D στον οργανισμό.
Με λίγα λόγια, η έκθεση του δέρματος στον ήλιο χωρίς προστασία είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ, καθώς θέτει τον οργανισμό σε κίνδυνο και μπορεί να βλάψει μόνιμα το δέρμα ή να το παραμορφώσει.

Πόση ώρα έκθεσης στον ήλιο χρειάζεται για τη σωστή απορρόφηση βιταμίνης D από τον οργανισμό?
Δεν απαιτείται πολύωρη έκθεση στον ήλιο για να παράγει το σώμα επαρκή ποσότητα βιταμίνης D.

Η έκθεση του προσώπου και των χεριών για 10 έως 15 λεπτά την ημέρα είναι επαρκής για την σύνθεση των ημερησίων αναγκών σε βιταμίνη D.

Το θέμα είναι ότι αυτά τα απροστάτευτα 10 ή 15 λεπτά είναι αρκετός χρόνος για να προκαλέσουν βλάβες στο DNA, αυξάνοντας συνεχώς τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να αυξήσω τη βιταμίνη D στον οργανισμό μου?
Πέρα από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποκτήσετε επαρκή ποσότητα βιταμίνη D από έναν ισορροπημένο συνδυασμό δίαιτας και συμπληρωμάτων. Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο τόνος είναι ιδιαίτερα καλές πηγές βιταμίνης D. Μικρές ποσότητες υπάρχουν επίσης στους κρόκους αυγών, το συκώτι και το τυρί. Αλλά και πολλά κοινά τρόφιμα, όπως το γάλα και ο χυμός πορτοκαλιού, είναι τροφές  ενισχυμένες με βιταμίνη D.

Η πρόταση της δερματολόγου Dr Χριστιάννα Ρεπούση για απόλυτη ισορροπία:

Τροφές ενισχυμένες σε βιταμίνη D, συμπληρώματα διατροφής και ασφαλής έκθεση στον ήλιο σάς παρέχουν τα επιθυμητά επίπεδα βιταμίνης D για τον οργανισμό.

 ☎️Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε για ένα προσωπικό ραντεβού: 22940 92400.

 

 

Laser Motus: Επανάσταση στη laser αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη

Laser Motus AX & τεχνολογία Moveo:

Ήρθαν στη mydermaclinic και αλλάζουν τα δεδομένα στη laser αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη!

Μέχρι σήμερα, η αποτρίχωση και το λέιζερ Αλεξανδρίτη ήταν λέξεις άρρηκτα συνδεδεμένες και συνυφασμένες με το τέλειο αποτέλεσμα στην αποτρίχωση.

Όχι πια! Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για τη laser αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη.

Από σήμερα, η τεχνολογία στο λέιζερ αποτρίχωσης προχωράει ένα βήμα παραπέρα, εξελίσσεται και δημιουργεί ένα επαναστατικό όπλο στα χέρια της Δερματολογίας, που ακούει στο όνομα Motus AX με τεχνολογία Moveo. Το νέο αυτό μηχάνημα είναι το τελευταίο απόκτημα της mydermaclinic που με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε.

Το Motus AX είναι το νέο σύστημα που έχει αναπτύξει η διεθνούς κύρους εταιρία DEKA με την ολοκλήρωση της τεχνολογίας Moveo που φέρνει τα πάνω κάτω και υπόσχεται την τέλεια αποτρίχωση.

Στην πραγματικότητα, κανένας άλλος τύπος λέιζερ δεν μπορεί να συνδυάσει:

  • αποτελεσματική απορρόφηση μελανίνης (στα 755 nm)
  • υψηλή ισχύ αιχμής (πάνω από 6.000 W) &
  • δυνατότητα επιλογής σύντομου μήκους παλμού (έως 2 ms).

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ MOVEO

Ένα πρωτοποριακό μηχάνημα απαιτεί μια πρωτοποριακή χειρολαβή και τεχνολογία που κάνει τη διαφορά στην αποτρίχωση. Όπως η πραγματικά επανασταστική χειρολαβή MOVEO που επιτρέπει σε δευτερόλεπτα την αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών με μια νέα μέθοδο

✔️πιο εύκολη

✔️ταχύτερη

✔️ασφαλέστερη

✔️ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΩΔΥΝΗ

✔️ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ!

Για πρώτη φορά έχετε βελούδινο, απαλό δέρμα στο μισό χρόνο, χωρίς δυσχρωμίες ή παρενέργειες και πάντα με την εγγύηση των δερματολόγων της mydermaclinic Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννα Μαρία Τωμαδάκη.

ΑΜΕΣΑ, ΟΡΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ

Μέχρι σήμερα για την τέλεια αποτρίχωση απαιτούνταν ένας μεγάλος αριθμός από συνεδρίες. Τώρα με το Laser Motus AX μειώνονται αισθητά οι συνεδρίες που απαιτούνται, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα, ορατά και διαρκούν περισσότερο από ποτέ!

Κλείστε τώρα ένα δωρεάν ραντεβού για ενημέρωση και δοκιμή με το επανασταστικό Laser Motus AX με τεχνολογία MOVEO.

📞22940 92400

Οι λόγοι πιθανών επιπλοκών στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου

Η Dr Χριστιάννα Ρεπούση απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για τις πιθανές και μη αναστρέψιμες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου

Ποιοι είναι οι λόγοι
πιθανών & μη αναστρέψιμων επιπλοκών
στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Υγεία πάνω απ’ όλα» που προβλήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στις 11.45 το μεσημέρι, η Dr Χριστιάννα Ρεπούση, δερματολόγος- αφροδισιολόγος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις για τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου.

Τι πρέπει να προσέχουμε

✔️Κακή τοποθέτηση
✔️Κακής ποιότητας υλικό
✔️Κακός συνδυασμός των δύο παραπάνω

ΚΑΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ

Το πιο σημαντικό στις ενέσιμες θεραπείες είναι η επιλογή μόνο εξειδικευμένου γιατρού για την τοποθέτηση του υλικού. Εξειδικευμένος γιατρός στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου είναι μόνο ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ και ο ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ!
Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και κατανοητό από όλους. Όταν επιλέγετε άλλες ειδικότητες γιατρών για τις ενέσιμες θεραπείες του προσώπου σας, όπως οφθαλμιάτρους και αναισθησιολόγους, ή ακόμα χειρότερα περιπτώσεις μη γιατρών, όπως οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, αισθητικούς, μακιγιέζ, τότε είστε κι εσείς ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το αποτέλεσμα και τις πιθανές μη αναστρέψιμες επιπλοκές!

ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΛΙΚΟ

Είναι γνωστό ότι στην αγορά κυκλοφορούν πολλές ποιότητες υλικών.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγει κανείς αρίστης ποιότητας και αναγωρίσιμα υλικά για την έγχυση στο πρόσωπο των ασθενών. Ο εξειδικευμένος Δερματολόγος εξετάζει διεξοδικά κάθε τύπο δέρματος και τις ανάγκες του και επιλέγει προσεκτικά τόσο το υλικό όσο και τον τρόπο εφαρμογής που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δικού σας προσώπου.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΛΙΚΟΥ

Αυτός είναι ο χειρότερος συνδυασμός, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος μόνιμης παραμόρφωσης!
Κανένα υλικό δεν παραμορφώνει από μόνο του. Όμως η κακή επιλογή μη εξειδικευμένου γιατρού σε συνδυασμό με κακής ποιότητας υλικό, μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση του προσώπου. Αρκεί να σημειωθεί εδώ ότι το 50% των περιστατικών που βλέπουμε στη Mydermaclinic οφείλεται σε αυτόν τον επικίνδυνο συνδυασμό.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από όλα αυτά?

✔️ Να μην εμπιστεύεστε και να μην επιλέγετε τις ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αντιθέτως, αυτές οι χαμηλές τιμές πρέπει να σας προβληματίζουν και να σας υποψιάζουν. Γιατί η υποτιθέμενη έκπτωση που παίρνετε από αυτές τις προσφορές οφείλεται και στο χαμηλής ποιότητας υλικό και στον μη εξεικευμένο επαγγελματία που το τοποθετεί.

✔️ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ: ΤΟ ΚΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ!!!
Οπότε αξίζει να ψάξετε παραπάνω, πριν αποφασίσετε το γιατρό που θα εμπιστευτείτε.

Τελικά υπάρχουν πιθανές επιπλοκές στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου?

Ναι, πιθανές επιπλοκές μπορεί να προκύψουν. Δεν είναι ο κανόνας, αλλά μπορεί να συμβεί. Το σημαντικότερο όλων είναι να έχετε επιλέξει εξαρχής έναν εξειδικευμένο γιατρό που να ξέρει πως να αντιμετωπίσει την πιθανότητα επιπλοκών.
Οι Δερματολόγοι της Mydermaclinic Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννα Μαρία Τωμαδάκη εξειδικεύονται και μετεκπαιδεύονται συνεχώς στις ενέσιμες θεραπείες, ώστε να είναι έτοιμες και ικανές να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε επιπλοκές ενδέχεται να παρουσιαστούν.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή ερώτηση που θα θέλατε να κάνετε στις δερματολόγους της mydermaclinic Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννα Μαρία Τωμαδάκη,
μη διστάσετε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο του ιατρείου: 22940 92400.

Master of Aesthetics: Όλα όσα είδαμε και μάθαμε στο Μόναχο!

Master of Aesthetics 2019: Ένα live σεμινάριο διαρκείας 2 ημερών σε πραγματικούς ασθενείς για τη μέγιστη βελτίωση ενός προσώπου με μη χειρουργικό τρόπο.

Master of Aesthetics 2019 στο Μόναχο!
Γιατί θέλουμε να σας προσφέρουμε πάντα το καλύτερο.

Όταν πήραμε την τελική έγκριση για να συμμετάσχουμε και να εξεταστούμε για το module
minimally invasive treatments στο Master of Aesthetics 2019 στο Μόναχο στις 20-23
Μαρτίου ο ενθουσιασμός, αλλά και το άγχος μας ήταν στο απόγειο!!! Όποτε ετοιμάσαμε τις
βαλίτσες μας και ξεκινήσαμε για Μόναχο για να συναντήσουμε μερικούς από τους πιο
διακεκριμένους γιατρούς παγκοσμίως.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα live σεμινάριο που πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο και
περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, ανατομία κεφαλής και τραχήλου σε παρασκευάσματα και
πρακτική άσκηση διάρκειας 2 ημερών σε πραγματικούς ασθενείς. Όποτε καταλαβαίνετε ότι
η ένταση της στιγμής είναι μεγάλη και τα περιθώρια λάθους πολύ περιορισμένα.

Το Master of Aesthetics απευθυνόταν σε έμπειρους δερματολόγους και πλαστικούς
χειρουργούς, που εξασκούν αρκετά χρόνια τώρα ενέσιμες θεραπείες, αλλά επιθυμούν να
αποκτήσουν νέες γνώσεις και να τελειοποιήσουν τις δεξιότητές τους, ώστε να επιτύχουν τη
μέγιστη βελτίωση ενός προσώπου με μη χειρουργικό τρόπο.

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για εμάς είναι ότι το σεμινάριο συγκεντρώνει κάθε χρόνο
τους καλύτερους γιατρούς του κλάδου παγκοσμίως, καθώς όλοι οι εκπαιδευτές είναι
διακεκριμένοι γιατροί που λειτουργούν σε επιτυχημένες κλινικές σε όλο τον κόσμο.

Εκεί μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα και εκπαιδευτήκαμε σε νέες τεχνικές και
νέα υλικά. Χειριστήκαμε πιο εξειδικευμένα υλικά ειδικά για το περίγραμμα του προσώπου,
τα χείλη και το λαιμό και εξεταστήκαμε σε live ασθενείς, με βαθμολόγηση από εκπαιδευτές
και ασθενείς!

Η τελική βαθμολογία μας ξεπέρασε το 90% κάτι που κάνει τη mydermaclinic πολύ υπερήφανη!

Πίσω λοιπόν τώρα στη Mydermaclinic, εμείς οι δερματολόγοι Dr Χριστιάννα Ρεπούση
και Dr Άννα Μαρία Τωμαδάκη είμαστε εδώ, κοντά σας, έτοιμες να σας προσφέρουμε
ακόμα περισσότερα, γιατί το αξίζετε. Ελάτε για να σκεφθούμε και να αποφασίσουμε από
κοντά τι ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο για ένα απόλυτα φυσικό και ακόμα πιο ελκυστικό
αποτέλεσμα.

☎️ Κλείστε το δικό σας ραντεβού εκτίμησης σήμερα κιόλας: 22940 92400.

Γενετικό Τεστ Αλωπεκίας / Η Πλέον Εξατομικευμένη Θεραπεία

ανδρογενετική τύπου αλωπεκία, τελογενής τριχόρροια, γυροειδής αλωπεκία

Γενετικό Τεστ Αλωπεκίας για την αντιμετώπιση της απώλειας των μαλλιών. Ενημερωθείτε και κάντε το τεστ εύκολα και γρήγορα στη mydermaclinic.

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ… η λέξη και μόνο σας τρομάζει? Έχετε κληρονομικότητα και θα θέλατε να γνωρίζετε ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις για σας? Μετράτε κάθε μέρα τις τρίχες που αφήνετε στη βούρτσα σας?

Όχι πια! Γιατί από σήμερα μπορείτε να ξέρετε. Σίγουρα και εμπεριστατωμένα. Από σήμερα έχετε ένα παραπάνω λόγο να χαμογελάτε, ένα παραπάνω λόγο να μην φοβάστε την τριχόπτωση κι αυτός ο λόγος λέγεται Γενετικό Τεστ Αλωπεκίας! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μόνο στη mydermaclinic, έρχεται ένα πρωτοποριακό τεστ DNA που με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο, μπορείτε να μάθετε:

✅ Αν έχετε μεγάλη πιθανότητα να νοσήσετε
✅ Αν ναι, από ποια συγκεκριμένα μορφή αλωπεκίας και
✅ Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσετε
με βάση τα αποτελέσματα του Γενετικού Τεστ.

Τι είναι η Αλωπεκία

Η αλωπεκία αποτελεί τον ιατρικό όρο για την περιγραφή της απώλειας των μαλλιών. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, καθημερινά αποπίπτουν 50-100 τρίχες.

Η ανδρογενετική τύπου αλωπεκία (φαλάκρα) είναι ο συχνότερος τύπος και παρατηρείται περίπου στο 1/3 των ανδρών, αλλά και σε σημαντικό αριθμό γυναικών.

Είναι αποτέλεσμα της συνδυασμένης επίδρασης της γενετικής προδιάθεσης και της δράσης των ανδρογόνων στους τριχικούς θυλάκους του τριχωτού της κεφαλής. Άλλες μορφές τριχόπτωσης είναι η τελογενής τριχόρροια και η γυροειδής αλωπεκία (αυτοάνοση δερματοπάθεια).

Η αλωπεκία αποτελεί νόσημα που συχνά εμφανίζει και ψυχολογικές προεκτάσεις λόγω της εμφάνισής του. Στις γυναίκες το συχνότερο αίτιο είναι η σιδηροπενική αναιμία, η κύηση, η διακοπή αντισυλληπτικών, ή μία αυστηρή δίαιτα. Άλλες αιτίες είναι η κληρονομικότητα, μία χειρουργική επέμβαση, ένας βαρύς τραυματισμός , υψηλός πυρετός ή πολύ συχνά και μια έντονη ψυχική φόρτιση (stress).

Πώς αντιμετωπίζουμε την Αλωπεκία

Μέχρι τώρα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την Αλωπεκία μετά την εμφάνισή της, κάνοντας εξετάσεις και αναλύοντας ένα τριχοριζόγραμμα που μας έδειχνε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πάθηση και πως να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Τώρα με το επανασταστικό Γενετικό Τεστ Αλωπεκίας που γίνεται στο ιατρείο μας, παρέχεται η δυνατότητα να διαπιστώσουμε από πριν την προδιάθεση ενός οργανισμού για τριχόπτωση, να διαγνωστεί ακριβώς ποια μορφή αλωπεκίας ενδέχεται να εμφανίσει και ποιες συγκεκριμένα ουσίες είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση της πάθησης και ποιες ουσίες πρέπει να αποφύγουμε εντελώς.

Κάτι που μέχρι σήμερα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Ποια είναι η διαδικασία του Γενετικού Τεστ

Η διαδικασία του τεστ είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Απαιτείται μόνο ένα μικρό δείγμα σάλιου που στέλνεται για ανάλυση, ώστε να μπορέσει να απομονωθεί το DNA από τα κύτταρα της σιέλου.
Στη συνέχεια, το DNA που περιέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την αλωπεκία αναλύεται και τα αποτελέσματα καταγράφονται. Τα αποτελέσματα αυτά μας δείχνουν με σαφή και αποδεδειγμένο τρόπο ποιες δραστικές ουσίες είναι οι πιο αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση της αλωπεκίας και σε ποια συγκεκριμένη δοσολογία.
Επίσης, μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες ουσίες πρέπει να αποφύγουμε εντελώς.

Μπορώ να κάνω το Γενετικό Τεστ Αλωπεκίας στη mydermaclinic

Φυσικά και μπορείτε!
Οι διακεκριμένοι δερματολόγοι της mydermaclinic Dr Χριστιάννα Ρεπούση και Dr Άννα Μαρία Τωμαδάκη πραγματοποιούν στο χώρο του ιατρείου το γενετικό τεστ εύκολα και γρήγορα και με τα αποτελέσματα στο χέρι έχουμε έτοιμη για εσάς την πλέον κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία.

Γιατί όταν το πρωτοποριακό Γενετικο Τεστ DNA έρχεται, η Αλωπεκία φεύγει!

Ρακέτες vs. Beach Volley

 


Ποιος έχει όρεξη να τρέχει στα γυμναστήρια καλοκαιριάτικα, όταν υπάρχουν οι 2 απόλυτες δραστηριότητες πάνω στο κύμα που συνδυάζουν διασκέδαση και αδυνάτισμα???Διάβασε εδώ όλα τα υπέρ και τα κατά, ώστε να την πέσεις χωρίς τύψεις στα καλαμαράκια αργότερα ή τις βάφλες αν είσαι γλυκατζής!!!

ΡΑΚΕΤΕΣ
ΤΑ ΥΠΕΡ
Παίζεις ακόμα και με άμμο στα πόδια σου
Εγγυημένο μαύρισμα σε όλο το σώμα (με 50 δείκτη προστασίας αντιηλιακό βεβαίως βεβαίως)
Έχεις θέα θάλασσα, ενώ αθλείσαι
Το απόλυτο Socializing: Ρίχνεις το μπαλάκι στον ηλιοκαμένο θεό της ξαπλώστρας και κλείνεις ραντεβού το βράδυ στο σοκάκι για ποτό
Παίζοντας ρακέτες, δυναμώνεις τον πιο σημαντικό μυ του σώματος, την καρδιά. Μία ώρα παιχνιδιού ισοδυναμεί με τρία χιλιόμετρα τρέξιμο!!!
Ρακετιά και θερμίδα που μπορεί να φτάσουν τις 500/ώρα. Που είναι οι ρακέτες οεο να παίξω?

ΤΑ ΚΑΤΑ
Τακ τουκ, τακ τουκ το μπαλάκι μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες με τους γύρω σου στην παραλία
Socializing #not, όταν τελικά το μπαλάκι προσγειωθεί σε λάθος άνθρωπος και εσύ γίνεις δεν πιείς κανένα ποτό σε κανένα σοκάκι
Υπερβολική έκθεση στο ήλιο και γιαουρτάκια παντού στο σώμα το βράδυ
Πόνος στον καρπό, καθώς η τελευταία φορά που έπαιξες ρακέτες ήταν 1 χρόνος πριν

Beach Volley
ΤΑ ΥΠΕΡ
Sexy αμφίεση με καυτό σορτς που αναδεικνύει τις καμπύλες σου
Μαυρογκαγκάνιασμα σε όλο το σώμα (με 50 και βάλε δείκτη προστασίας)
Ομαδικότητα, team spirit και γνωριμίες στο φουλ!
Τρέξιμο – άλμα, τρέξιμο – άλμα γυμνάζεις ταυτόχρονα γοφούς, πόδια & χέρια,
ενώ καις 10 θερμίδες ανά λεπτό, δηλαδή πάνω από 600 θερμίδες/ώρα!!! Πα Μαλ…
Απόλυτη ψυχοθεραπεία για το καλοκαίρι, σου γλιτώνει τα λεφτά της επίσκεψης στον ψυχολόγο!

ΤΑ ΚΑΤΑ
Εεεε στην άμμο είσαι, λίγη άμμο θα την φας
Χρειάζονται minimum 4 άτομα ( με μια δεύτερη σκέψη αυτό ίσως να μην είναι και πολύ αρνητικό)
Απαιτητικό σωματικά άθλημα που απαιτεί συντονισμό όλου του σώματος
Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά και στο τέλος πτώση με υψηλά ποσοστά τραυματισμού, ιδίως σε αστράγαλους και καρπούς

Όπως και να’ χει βγες, παίξε, διασκέδασε με την ψυχή σου και απόλαυσε το καλοκαίρι σου στο φουλ. Πώς αλλιώς θα αντέξεις τον απαιτητικό χειμώνα που έρχεται?

Αγάπη καλοκαιρινή… ποιος μπορεί να σου αντισταθεί?

Αγάπη καλοκαιρινή…

Καλοκαίρι… γλυκό καλοκαιράκι… η λέξη και μόνο σου ζεσταίνει την καρδιά, σου ταξιδεύει το νου, σε γεμίζει εικόνες και ήχους, σε μεθάει με γεύσεις, μνήμες, αισθήματα και συναισθήματα, σε αναστατώνει μέχρι το τελευταίο σου κύτταρο…
Κύματα στη ακροθαλασσιά, βρεγμένη ηλιοκαμένη επιδερμίδα, μεσημεριάτικη ραστώνη στην αιώρα, καρπούζι στο μπαλκόνι, βιβλίο στην ξαπλώστρα, ρακέτες με πόδια βουτηγμένα στην άμμο, παγωτό ξυλάκι χέρι χέρι, γλάρους στον καταγάλανο ουρανό, ουζάκι με την παρέα πάνω στο κύμα, νυχτερινά μπάνια και γέλια, θερινό σινεμαδάκι, παιχνίδια στην άμμο, αυγουστιάτικο φεγγάρι υπό τους ήχους κιθάρας, δροσιστικά κοκτέιλ ς σε κοσμοπολίτικα σοκάκια, παραθαλάσσια φαναράκια, μπλε παραθυρόφυλλα και φούξια μπουκαμβίλια, ακούραστα μεσημεριανά τιτιβίσματα, μουσική, πολλή μουσική, μουσική όλων των ειδών, ανεβασμένη διάθεση, ανεμελιά, καλοκαιρινές διακοπές για πάντα… έρωτας, φλερτ, ρομαντισμός στο φουλ! Με μια λέξη ΖΩΗ… και το καλοκαίρι ζούμε περισσότερο.
Αν το καλοσκεφτείς όλα ξεκινούν από την ανάγκη μας για αλλαγή, για ξεκούραση, από την ανάγκη φυγής από την καθημερινότητα, από τα συνηθισμένα. Ξενυχτάμε περισσότερο, κυκλοφορούμε περισσότερο, νιώθουμε περισσότερο ελεύθεροι, περισσότερο ποθητοί, ξεκούραστοι, παρασυρόμαστε περισσότερο, αγαπάμε περισσότερο, χαλαρώνουμε τις αντιστάσεις μας, γινόμαστε περισσότερο αυθόρμητοι, ρομαντικοί, πρόθυμοι. Ποιος δεν έχει δεχτεί τα πυρά του μικρού φτερωτού θεού σ’ ένα νησιώτικο σοκάκι? Ποιος δεν έχει πιαστεί στα δίχτυα μιας πανέμορφης καλοκαιρινής “γοργόνας”? Ποιος δεν έχει λατρέψει έναν μικρό “καλοκαιρινό θεό” με ηλιοκαμένη επιδερμίδα? Ποιος δεν έχει ερωτευτεί σφόδρα πάνω στην άμμο? Παραδεχθείτε το! Το καλοκαίρι είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό. Κάτι ο υδράργυρος που ανεβαίνει, κάτι τα ρούχα που λιγοστεύουν, κάτι οι νυχτερινές έξοδοι που πληθαίνουν, κάτι το ηλιοκαμένο δέρμα, το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα ή όλα αυτά μαζί και γινόμαστε όλοι πιο ρομαντικοί, πιο ερωτικοί, πιο δεκτικοί. Πιο δεκτικοί σε εκείνο το μικρό αγγελάκι με το βέλος στα χέρια και το αθώο βλέμμα, έτοιμο να σε χτυπήσει κατευθείαν στην καρδιά!

Μην μου μιλάς για καλοκαίρια…..
Τι σημασία έχει αν έχουν διάρκεια? Τι σημασία έχει αν οι έρωτες αυτοί έχουν ημερομηνία λήξης ή όχι? Ποιος μετράει? Αρκεί που υπάρχουν, που είναι εκεί έξω, αρκεί που τους ζεις ή τους έχεις ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου ή και πολλές -για κάποιους πιο τυχερούς! Και κάπου εκεί υπάρχουν και οι αξέχαστοι, καλοκαιρινοί έρωτες – λιγότεροι σε αριθμό εντάξει -που τα καταφέρνουν, που διαρκούν, που δεν ξεθωριάζουν με τα πρώτα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια. Δεν αξίζει λοιπόν να το ζήσεις, να δοκιμάσεις?
Μην το ονειρεύεσαι… ζήστο!

 

Coco Chanel, Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας (1883 – 1971)

19 Αυγούστου του 1883 γεννήθηκε η γυναίκα που έμελλε να γίνει σύμβολο του στυλ και της κομψότητας, μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ού αιώνα. Η Γκαμπριέλ Μπονέρ «Κοκό» Σανέλ, η δική μας Coco, άνοιξε το 1909 το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι, πουλώντας γυναικεία καπέλα. Τολμηρή και δραστήρια ξεχώρισε πολύ γρήγορα, ιδρύοντας τον ομώνυμο οίκο μόδας που παραμένει επίκαιρος μέχρι και σήμερα. Έβαλε το κόκκινο σε κραγιόν, στόλισε καμέλιες σε πέτα, τόλμησε να φορέσει πέρλες και να ταράξει την καλή παρισινή κοινωνία. Το 1923 αποτέλεσε χρονιά σταθμός για τη δαιμόνια σχεδιάστρια, καθώς γεννιέται το σήμα κατατεθέν του οίκου, το άρωμα CHANEL NO5 που παραμένει μέχρι και σήμερα αξεπέραστο και μέγα σύμβολο θηλυκότητας και κομψότητας. Εφηύρε τη στενή φούστα και θαύμαζε τη θηλυκότητα πάνω από όλα τα «όπλα» μιας γυναίκας. Η επιτυχία της οφείλεται στις πραγματικά πρωτότυπες και τολμηρές για την εποχή τους δημιουργίες, αλλά και στις υψηλές διασυνδέσεις της με την αγγλική αριστοκρατία. Έγραψε, έκανε και είπε πολλά για την μόδα, την κομψότητα, την ομορφιά και κυρίως για την ηλικία μιας γυναίκας. Τόσο οι απόψεις της, όσο και η στάση ζωής της επηρεάζουν μέχρι και σήμερα τις γυναίκες σε όλο τον πλανήτη. Πολλά επιστημονικά βιβλία και περιοδικά την κατατάσσουν στις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα και ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της παγκόσμιας μόδας.

Περί κομψότητας, ομορφιάς, ηλικίας και άλλων “δαιμονίων” δια στόματος Coco Chanel

«Κάθε γυναίκα έχει την ηλικία που της αξίζει. Μπορεί να δείχνεις υπέροχη στα 20, ακαταμάχητα στα 40 και μοναδική έως το τέλος της ζωής σου»

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι πλούσιοι»

«Η μόδα περνάει, μόνο το στυλ μένει πάντα το ίδιο»

«Μια γυναίκα οφείλει να είναι δυο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη»

«Κανένας δεν είναι νέος μετά τα σαράντα, αλλά μπορεί να είναι κανείς ακαταμάχητος σε όλες τις ηλικίες»

«Το καλύτερο χρώμα στον κόσμο είναι το χρώμα που σου πάει»

«Τα χέρια μιας γυναίκας είναι η κάρτα της, ενώ ο λαιμός και το μπούστο της είναι το διαβατήριό της»

«Το τέλειο αξεσουάρ για μια γυναίκα είναι ένας όμορφος άντρας»

«Η απλότητα είναι το κλειδί για την αληθινή κομψότητα»

«Η δαντέλα είναι μια από τις ομορφότερες απομιμήσεις της φύσης αλλά τα μαργαριτάρια είναι ιδανικά για κάθε περίπτωση»

Η μεγάλη Κυρία της κομψότητας και της ομορφιάς μίλησε… Τώρα ξέρετε!

Page 1 of 4 1234