Η αλωπεκια αποτελεί ένα νόσημα το οποίο συχνά εμφανίζει ψυχολογικές προεκτάσεις λόγω της εμφάνισής του.Υπό φυσιολογικές συνθήκες 80-90% των τριχών βρίσκονται στην αναγενή φάση, 5% στην καταγενή και 10-15% στην τελογενή.
Φυσιολογικά καθημερινά αποπίπτουν 50-100 τρίχες. Οι συχνότερες αιτίες τριχόπτωσης είναι η τελογενής τριχόρροια, η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και η γυροειδής αλωπεκία.
Στην τελογενή τριχόρροια αποπίπτουν καθημερινά πολύ περισσότερες τρίχες και το ποσοστό τελογενών τριχών είναι αυξημένο.
H ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία ή φαλάκρα είναι από τις συχνότερες μορφές αλωπεκίας στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες.
Είναι αποτέλεσμα της συνδυασμένης επίδρασης της γενετικής προδιάθεσης και της δράσης των ανδρογόνων στους τριχικούς θυλάκους του τριχωτού της κεφαλής.
Η γυροειδής αλωπεκία θεωρείται πια μια αυτοανοση δερματοπάθεια. Με εκλυτικό παράγοντα το stress, αποπιτουν μαζικά τριχες σε κυκλικες περιοχές πιο συχνά στο τριχωτο της κεφαλής , στη γενειακη χώρα αλλά και στα φρύδια.

 • Πώς δρα η αυτόλογη μεσοθεραπεία στην περίπτωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας αλλά και της τελογενούς τριχόπτωσης;

  Το αίμα του ανθρώπου είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια.
  Αυτά τα αιμοπετάλια έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα κατάλληλα σημεία στα οποία εγχύουμε.
  Μέσω της θεραπείας PRP οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα.
  Οι αυξητικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών.
  Έτσι ενισχύονται τα τριχοθυλάκια με αποτέλεσμα ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων λεπτών τριχοθυλακίων αλλά και εμφάνιση νέων.

 • Είναι επώδυνη θεραπεία;

  Χρησιμοποιούμε τοπική αναισθησία με τοπική αναισθητική κρέμα , η οποία επαρκεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

 • Πόσο συχνά χρειάζονται συνεδρίες?

  Ανάλογα με την περίπτωση χρειάζονται 6-8 συνεδίες κάθε ένα ή δύο μήνες.
  Οι δερματολόγοι της mydermaclinic θα σας ενημερώσουν σχετικά με την δική σας περίπτωση, τις προσδοκίες σας, τον αριθμό των συνεδριών και το κόστος αυτών.